Waar ligt Peru op de wereldkaart?

waar ligt peru op de wereldkaart

In deze gids gaan we ontdekken waar Peru zich bevindt op de wereldkaart en meer te weten komen over de geografie van dit prachtige Zuid-Amerikaanse land. Als je je ooit hebt afgevraagd “waar ligt Peru op de wereldkaart?” dan ben je hier aan het juiste adres!

Peru bevindt zich aan de westkust van Zuid-Amerika en grenst aan Ecuador, Colombia, Brazilië, Bolivia en Chili. Het land heeft een oppervlakte van ongeveer 1.285.216 vierkante kilometer en biedt een gevarieerd landschap met de Andesbergen, het Amazone-regenwoud en de kustlijn aan de Stille Oceaan. In de volgende secties gaan we dieper in op de geografie van Peru en de exacte coördinaten van het land.

Peru ligging en geografie

De ligging van Peru aan de westkust van Zuid-Amerika is een belangrijke factor in het vormgeven van zijn geografie. Peru deelt grenzen met Ecuador, Colombia, Brazilië, Bolivia en Chili, wat resulteert in een prachtig en gevarieerd landschap. Van de Andesbergen tot de Amazone, en de kustlijn aan de Stille Oceaan, Peru heeft een diversiteit aan geografische kenmerken die het verkennen waard zijn.

Met een oppervlakte van ongeveer 496,2 mijlen en een bevolking van meer dan 32 miljoen mensen is Peru het derde grootste land van Zuid-Amerika. Het land wordt gekenmerkt door zijn bergachtige regio’s die in het oosten vervagen in de uitgestrekte Amazone. De Andes, een van de langste bergketens ter wereld, vormen een indrukwekkend decor in het landschap van Peru.

“De geografie van Peru is echt adembenemend. Ik ben verliefd geworden op de bergen en de regenwouden van de Amazone. Elke hoek van Peru heeft iets bijzonders te bieden voor natuurliefhebbers en avonturiers.” – Elena, reiziger

De kustlijn van Peru, dat langs de Stille Oceaan loopt, omvat ook de Atacama-woestijn, een van de droogste plekken ter wereld. De zonsondergangen hier zijn letterlijk adembenemend en zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

De geografische coördinaten van Peru zijn ongeveer 10° zuiderbreedte en 75° westerlengte, en de geografie van het land bevat ook prachtige meren, canyons, en natuurreservaten. Het is duidelijk dat Peru iets unieks te bieden heeft voor elke reiziger die op zoek is naar een bijzondere ervaring.

Peru op de wereldkaart

Vraag jij je af waar Peru zich bevindt op de wereldkaart? Kijk dan naar Zuid-Amerika, aan de westkust, tussen Ecuador en Chili. Dit mooie land heeft een bijzondere vorm die gemakkelijk te herkennen is op een wereldkaart.

Peru beslaat een oppervlakte van ongeveer 1.285.216 vierkante kilometer en heeft een overvloed aan geografische kenmerken die het een uniek land maken om te bezoeken.

wereldkaart met peru

De Stille Oceaan omringt Peru aan de westkust, terwijl het land grenst aan Ecuador en Colombia in het noorden, Brazilië in het oosten, Bolivia in het zuidoosten en Chili in het zuiden. Dit maakt het een belangrijke, centraal gelegen plaats in Zuid-Amerika.

Ben jij van plan om Peru te bezoeken? Dan is het belangrijk om de wereldkaart goed te bestuderen, zodat je de afstanden tussen verschillende steden en bezienswaardigheden kunt inschatten.

Geografische kenmerken van Peru

Peru is een land met een buitengewoon gevarieerd landschap. Het land wordt door de Andes aan de westkust van Zuid-Amerika in tweeën gedeeld. Het oostelijke deel van Peru bestaat voornamelijk uit het Amazoneregenwoud, wat een van de grootste regenwouden ter wereld is. Het westelijke deel van Peru omvat de kustvlakte, die grenst aan de Stille Oceaan.

De Andes is een uitgestrekte bergketen die door Zuid-Amerika loopt. De top van de Nevado Huascarán is met 6.768 meter het hoogste punt van Peru. Het Andesgebergte omvat ook enkele van ’s werelds diepste kloven, zoals de Cotahuasi Canyon en de Colca Canyon.

Het oostelijke deel van Peru is de thuisbasis van het Amazoneregenwoud, dat bijna 60% van het land beslaat. Het Amazoneregenwoud is een van de grootste regenwouden ter wereld en herbergt een breed scala aan diersoorten. De rivieren in het gebied zijn enkele van de grootste ter wereld, waaronder de Amazone en de Ucayali. Het Amazonewoud speelt ook een belangrijke rol in de watercyclus en het opvangen van kooldioxide uit de atmosfeer.

De kustvlakte van Peru is een smalle strook land die langs de Stille Oceaan loopt. Deze strook land is ongeveer 2.500 kilometer lang en slechts 80 kilometer breed op het breedste punt. Het is een van de droogste gebieden ter wereld. Het grootste deel van de bevolking van Peru woont in dit gebied, inclusief de steden Lima en Arequipa.

“Van de hoogste bergtoppen tot de diepste kloven en het grootste regenwoud ter wereld, Peru’s geografie is werkelijk een van de meest opmerkelijke ter wereld.” – Lonely Planet

Peru’s coördinaten

Ben je benieuwd naar de exacte locatie van Peru? De geografische coördinaten van Peru zijn ongeveer 10° zuiderbreedte en 75° westerlengte. Dit betekent dat Peru zich bevindt in het westen van Zuid-Amerika, tussen de evenaar en de zuidpool.

Deze coördinaten bepalen de exacte positie van Peru op de wereldkaart. Het land heeft een oppervlakte van ongeveer 1.285.216 vierkante kilometer en is omringd door verschillende buurlanden. In het noorden grenst het aan Ecuador en Colombia, in het oosten aan Brazilië, in het zuidoosten aan Bolivia, en in het zuiden aan Chili.

Dankzij deze diverse ligging is Peru een belangrijk knooppunt in Zuid-Amerika. Of je nu geïnteresseerd bent in de rijke geschiedenis van de Inca’s, het verkennen van de regenwouden van de Amazone of het beklimmen van de bergen van de Andes, Peru biedt een ongelooflijke variatie aan landschappen en ervaringen.

Peru’s ligging ten opzichte van andere landen

Als je kijkt naar Zuid-Amerika op een kaart, bevindt Peru zich aan de westkust tussen Ecuador en Chili. Maar Peru deelt ook grenzen met andere buurlanden, waardoor het een belangrijk knooppunt is in Zuid-Amerika. In het noorden grenst Peru aan Ecuador en Colombia, in het oosten aan Brazilië, in het zuidoosten aan Bolivia, en in het zuiden aan Chili. Deze locatie maakt Peru een land met veel culturele invloeden en een diverse geschiedenis.

Peru’s ligging heeft ook invloed op het klimaat en de landschappen van het land. Het heeft een kustlijn aan de Stille Oceaan en wordt doorkruist door de Andes, wat zorgt voor een diverse mix van regio’s en ecosystemen. Of je nu langs de kust reist, door het Amazoneregenwoud trekt of de bergtoppen van de Andes beklimt, Peru heeft voor iedereen iets te bieden.

De charme van Peru’s geografie

Peru’s geografie is rijk en gevarieerd, waardoor het land voor reizigers een perfecte bestemming is. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke activiteiten of gewoon wilt genieten van de prachtige natuur, Peru heeft het allemaal.

De meest indrukwekkende geologische formatie in Peru is de Andes, een bergketen die zich uitstrekt over het westelijke deel van het land. Met meer dan honderd bergtoppen boven de 5.000 meter en tientallen gletsjers, bieden de Andes een spectaculair uitzicht en talloze mogelijkheden voor bergbeklimming en trekking.

peru geografie

Andere natuurlijke attracties in Peru zijn de Nazca Lijnen, een reeks van mysterieuze tekeningen in de woestijn die alleen zichtbaar zijn vanuit de lucht, en het Titicacameer, dat op een hoogte van 3.812 meter boven zeeniveau ligt en door sommigen wordt beschouwd als het hoogste bevaarbare meer ter wereld.

Als je avontuurlijker bent ingesteld, biedt Peru’s Amazone-regenwoud een ongelooflijke diversiteit aan flora en fauna. Er zijn georganiseerde tours waarbij je kunt kajakken, wandelen en wilde dieren kunt spotten in de jungle. Raften op de rivieren of sandboarden op de woestijnduinen zijn weer andere activiteiten die je kunt ondernemen.

Wat je ook van plan bent tijdens je reis, Peru’s geografie zal je zeker niet teleurstellen.

Peru op een landkaart

Wil je Peru op een landkaart vinden? Het land bevindt zich in het noordwesten van Zuid-Amerika en heeft een kenmerkende vorm. Je kunt Peru gemakkelijk identificeren door te kijken naar zijn vorm en de omliggende landen.

Deze kaart toont de positie van Peru duidelijk op de Zuid-Amerikaanse kaart. Of je nu op zoek bent naar de Andes of de Amazone, deze kaart helpt je om de juiste locatie te vinden.

Samenvatting – Peru’s locatie op de wereldkaart

Wil je weten waar Peru op de wereldkaart ligt? Zoek dan in het noordwesten van Zuid-Amerika, tussen Ecuador en Chili. Met zijn gevarieerde geografie biedt Peru adembenemende landschappen en avontuurlijke kansen voor reizigers. Of je nu het regenwoud van de Amazone wilt verkennen of de bergtoppen van de Andes wilt beklimmen, Peru heeft voor elk wat wils.

Ontdek meer over de locatie van Peru en plan je volgende reis naar dit fascinerende land. Bekijk de wereldkaart met Peru en raak geïnspireerd door de schoonheid van dit Zuid-Amerikaanse juweel.

FAQ

Waar ligt Peru op de wereldkaart?

Peru is gelegen aan de westkust van Zuid-Amerika, tussen Ecuador en Chili.

Wat is de ligging van Peru en de geografie ervan?

Peru is gelegen aan de westkust van Zuid-Amerika en deelt grenzen met Ecuador, Colombia, Brazilië, Bolivia en Chili. Het land heeft een diversiteit aan geografische kenmerken, waaronder de Andesbergen, het Amazone regenwoud en de kustlijn aan de Stille Oceaan.

Hoe ziet Peru eruit op de wereldkaart?

Peru bevindt zich aan de westkust van Zuid-Amerika, tussen Ecuador en Chili. Het land strekt zich uit van de noordelijke grens met Ecuador tot aan de zuidelijke grens met Chili, en heeft een oppervlakte van ongeveer 1.285.216 vierkante kilometer.

Wat zijn de geografische kenmerken van Peru?

Peru heeft een uitzonderlijk gevarieerd landschap met de Amazone in het oosten, de Andesbergen in het westen en de kustvlakte aan de Stille Oceaan. De Andesbergen hebben toppen die meer dan 6.000 meter hoog zijn.

Wat zijn de geografische coördinaten van Peru?

De geografische coördinaten van Peru zijn ongeveer 10° zuiderbreedte en 75° westerlengte.

Hoe ligt Peru ten opzichte van andere landen?

Peru wordt omringd door Ecuador en Colombia in het noorden, Brazilië in het oosten, Bolivia in het zuidoosten en Chili in het zuiden.

Welke charme biedt de geografie van Peru?

De gevarieerde geografie van Peru biedt talloze mogelijkheden voor avontuurlijke reizigers, waaronder het verkennen van de Amazone regenwoud en het beklimmen van de bergen van de Andes.

Hoe kun je Peru op een landkaart vinden?

Peru bevindt zich in het noordwesten van Zuid-Amerika en wordt vaak afgebeeld met zijn buurlanden, en is gemakkelijk te identificeren vanwege zijn kenmerkende vorm.

Wat is de samenvatting van de locatie van Peru op de wereldkaart?

Peru bevindt zich aan de westkust van Zuid-Amerika, tussen Ecuador en Chili. Het land heeft een gevarieerde geografie en biedt adembenemende landschappen en avontuurlijke mogelijkheden voor reizigers.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest